Reis Xanten-Kevelaer 2023

Reis Xanten-Kevelaer 2023


BEDEVAART NAAR XANTEN EN KEVELAER

NORBERTIJNSE BEDEVAART 29 mei 2023

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is reis-Xanten-Kevelaer-1024x1024.jpg

PINKSTERMAANDAG 29 MEI 2023

Op de dag na Pinksteren, in het zonnetje, vertrokken wij samen met een aantal kerkgangers, bedevaarders en paters van Averbode richting Duitsland. Onze trouwe buschauffeur Jos, bracht ons veilig en wel naar onze eerste bestemming, nl. Xanten, net over de grens. Hier begonnen we aan een tochtje van de parking tot aan de dom in het centrum. Een kleine bezichtiging met uitleg van pater Werner in de dom zelf, een tussenstop aan het beeld van de heilige Norbertus en een bezoek aan het plein in Xanten waren goed georganiseerd. Hierna was het tijd voor een culinaire stop in een van de mooie brasseries. Er was keuze tussen heel wat Duitse lekkernijen, met een lekker drankje en zo waren onze krachten weer aangevuld voor het vervolg van onze uitstap. In het uur hierna waren we vrij om de rest van het stadje te bezichtigen en wat rond te kuieren.

Om 15u gingen we weer verder met onze busrit richting onze laatste stop, het bedevaartsoord Kevelaer.
Hier werd ons een uitleg gegeven in de basiliek van Kevelaer, zijn we even gepasseerd in de kaarsenkapel alsook in de Genadekapel. Iedere plaats was uniek op zijn eigen manier en bracht een rust met zich mee.

Om 17 uur mochten we allemaal plaatsnemen in de biechtkapel waar een avondmis werd gebracht door drie paters van Averbode begeleid met een streepje muziek dat parochieassistent Filip uit het orgel wist te toveren.Paragraaf

Na deze mooie en rustgevende bezinning, sloten we de dag af met zijn allen in een pannenkoekenhuisje net achter de kaarsenkapel. Na dit gezellig moment samen, begon onze terugrit richting Tessenderlo. Omstreeks 21.30u heeft chauffeur Jos ons hier allen veilig afgezet, en kon ieder zijn eigen weg naar huis gaan.

Wij bedanken iedereen voor deze leerrijke, aangename en gelovige dag.