Parochie Sint-Lambertus Kwaadmechelen

Parochie Sint-Lambertus Kwaadmechelen

 

Moderne kerk met de oorspronkelijke gotische westtoren van 1615. In 1840 werd de oude kerk afgebroken en herbouwd, in 1940 werd ze nogmaals volledig vernield door brand, en heropgebouwd in 1953-1956. Bij opgravingen in 1956 werden de grondvesten van een romaans kerkje blootgelegd.

De vierkante, massieve, 56 meter hoge westtoren, typisch voor de Kempische gotiek in Brabantse hooggotische stijl is geklasseerd. Enkel de onderbouw van de toren rest nog van het vroegere kerkgebouw.

17 september 2023

LAATSTE EUCHARISTIEVIERING

SINT-LAMBERTUSKERK KWAADMECHELEN

Laatste misviering in kerk van Kwaadmechelen: “Wel en wee van hele familie hier meegemaakt”

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/09/17/laatste-misviering-in-kerk-van-kwaadmechelen/#

Foto’s van de laatste eucharistieviering in de St.-Lambertuskerk te Kwaadmechelen via deze link: https://photos.app.goo.gl/akiLSzH6jesw69R39

De bisschop heeft per decreet dd. 31 maart 2023 beslist de parochie van Sint-Lambertus Kwaadmechelen op te heffen. Het grondgebied van de opgeheven parochie wordt gevoegd bij dat van de parochie O.L.V.-Geboorte Oostham. De naam van de parochie die door de samenvoeging ontstaat, luidt: O.L.V.-Geboorte Oostham. De beslissing treedt in werking op de datum waarop het ministerieel besluit tot samenvoeging van de parochies in het Belgisch Staatsblad verschijnt.

NIEUWE PAROCHIE

Met de publicatie in het Staatsblad op 30 oktober, is de fusie van de Sint-Lambertusparochie Kwaadmechelen en de O.L. Vrouw Geboorteparochie Oostham een feit. Met de installatie van de nieuwe Kerkraad op 27 november,  kon de nieuwe parochie O.L. Vrouw Geboorte Oostham van start gaan. Wij hopen en wensen dat deze nieuwe parochie een thuis mag worden voor gelovigen uit Oostham en Kwaadmechelen.